Svjetleće reklame

Svjetleće LED reklame u zadnjih su nekoliko godina doživjele pravi procvat

Naime, riječ je o cjenovno pristupačnim LED diodama koje se sve više koriste u izradi reklama. U prijašnje su se vrijeme koristile neonske i fluo cijevi, dok su danas LED diode polako, ali sigurno prešle u vodstvo. Najveće prednosti svjetlećih reklama s LED diodama odnose se na dugotrajnost, široki raspon upotrebe, jednostavna montaža te cjenovna pristupačnost.

Na tržištu postoji nekoliko vrsta odnosno kategorija svjetlećih reklama, koje se dalje mogu podijeliti na potkategorije. Glavne kategorije svjetlećih reklama:

1. Unutarnje svjetleće reklame

2. Vanjske svjetleće reklame

3. Svjetleće kutije (jednostrane, dvostrane)

4. 3D slova (samostojeća, s podlogom)

5. Totemi (jednostrane ili dvostrane samostojeće svjetleće reklame, ojačanog profila)

Osvjetljenje reklama može biti:
– Direktno
– Indirektno
– Pozadinsko
– Bočno

Najčešće korišteni materijali za izradu svjetlećih reklama jesu:
– čelične cijevi i aluminij (za potkonstrukciju i bočne stranice)
– za vidljivi dio pleksiglas, mesing, prokrom, lim, forex, drvo…

Vrste i prednosti svjetlećih reklama

Svjetleće LED reklame mogu biti jednostrane i dvostrane. Jednostrane svjetleće reklame postavljaju se izravno na zid, a vidljive su samo s jedne strane. Dvostrane svjetleće reklame karakteristične su po tome što se natpis postavlja s obje strane, a na zid se učvršćuje uz pomoć nosača.

Okvir svjetlećih reklama izrađuje se od aluminijskog profila koji su dodatno ojačani željeznom potkonstrukcijom. Unutar okvira ugrađuju se LED diode.

Pojedinačna 3D slova:

Svjetleće reklame u obliku pojedinačnih slova odnose se na više zasebnih slova (tijela) koje stvaraju odabrani natpis i željeni dizajn. Pojedinačna 3D slova mogu biti različite veličine. Izrađuju se od različitih vrsta materijala; od pleksiglasa, limova te prokroma ili čak mesinga. Kod ovakve vrste reklama, osvjetljenje može dolaziti izvana (vanjsko osvjetljenje reflektorima), može biti bočno ili direktno. Ipak, klijenti se najčešće odlučuju za unutarnju rasvjetu slova.

Svjetleće kutije

Svjetleće kutije također mogu biti jednostrane ili dvostrane. Okviri reklama izrađuju se od PVC-a ili aluminija. Po potrebi, profili se mogu dodatno ojačati željeznom potkonstrukcijom. Rasvjeta unutar svjetleće kutije dizajnira se prema željama i potrebama klijenta.

Rotirajuće svjetleće reklame

Rotirajuće svjetleće reklame zasigurno su najzanimljiviji oblik svjetlećih reklama, jer će uvijek privući najviše pozornosti. Odlučite se za bilo koji oblik, veličinu i dizajn rotirajuće reklame. Ono što je najvažnije, rotirajuća reklama (kao što samo ime kaže) izmjenjuje nekoliko različitih reklama, stoga je idealna za sve one kojima svjetleće kutije ili pojedinačna 3D slova nisu dovoljna za reklamiranje vlastitog poslovanja. Rotirajuće svjetleće reklame izrađuju se od različitih vrsta materijala. Mogu se postaviti na više različitih mjesta, primjerice na krov, fasadu ili uobičajeno na pod. Postoje dvostrane, trostrane ili 3D rotirajuće reklame.

Prednosti svjetlećih reklama
– povećanje vidljivosti tvrtke, obrta, usluge
– široka paleta boja
– široki raspon upotrebe
– male dimenzije označavaju manju potrošnju
– ekonomičnost: ove male LED diode koriste vrlo malo električne energije, stoga ćete odmah primijetiti manje troškove na računima za struju. Osim toga, cjenovno su pristupačne.
– Za razliku od halogenih žarulja koje se dosta brzo zagrijavaju, LED diode isijavaju puno manje topline
– Pogodne za zdravlje: ne sadrže živu; LED diode ne „trepću“ poput fluorescentnog osvjetljenja, stoga neće izazvati glavobolje ili napetost u očima

Pregledajte naše radove

ANTE- MATE - OSIJEK - SVJETLEĆE REKLAME - TURBO LIMAČ
ANTE- MATE - OSIJEK - SVJETLEĆE REKLAME - BEL-TEL
ANTE- MATE - OSIJEK - SVJETLEĆE REKLAME - BEL-TEL

Pregledajte naše radove

Trebate izraditi svjetleću reklamu? Obratite nam se s povjerenjem!

Izbornik