Što i kako radimo?


Svjetleće reklame -- i nesvjetleće

U zadnjih desetak godina cijena LED dioda se značajno smanjila te su one postale najprihvatljivija opcija za izradu svjetlećih reklama. Prije su se koristile neonske odnosno fluo cijevi. Čak i dan danas kod najjeftinijih reklama koriste se fluo cijevi dok se neon gotovo više i ne koristi.

Svjetleće reklame dijelimo u nekoliko kategorija: Pojedinačna 3D slova, svjetleće kutije i rotirajuće svjetleće reklame.

Pojedinačna 3D slova

Ovaj tip svijetlećih natpisa podrazumijeva više zasebnih tijela (slova) koja zajedno daju natpis željenoga dizajna i veličine, a njihova je primjena vrlo prihvaćena u svijetu reklama, ponajviše zbog atraktivnog izgleda. Izrada je moguća od pleksiglasa i raznih limova pa sve do najekskluzivnijih materijala kao što su prokron i mesing.

Svjetleće kutije

To su u principu male jeftinije reklame. Uglavnom se sastoje od aluminijskog okvira dok je s prednje strane pleksiglas s preljepljenom rezanom ili printanom folijom. Svjetleće kutije mogu biti jednostrane i dvostrane.

Rotirajuće svjetleće reklame

Kao što sama riječ kaže radi se o svjetlećim reklmamama koje se rotiraju. Mogu biti napravljene od čitavog niza materijala. Specifičnost je ta što se u dnu reklame nalazi elektromotor koji reklamu rotira.