Što i kako radimo?


Digitalni tisak

Svijet tiska je čudesan,ali složen. Vidjeti tiskani materijal kako po prvi puta izlazi iz pisača je vraški dobar osjećaj. No, lukavo je koju od metoda ispisa izabrati.

Što je digitalni tisak?

Opis tehnologije ispisa koja povezuje procese tiska sa računalom označava pojam digitalnog tiska.

U današnje vrijeme sve je manje tiskarskih poslova koji se izrađuju u velikim serijama u ofsetu. Istodobno, daljnja tendencija, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj, raste ka tisku u manjim nakladama, koji je podložan čestim promjenama i mora se izraditi u što kraćem vremenu.Takvih specifičnih poslova sve je više, ne samo zbog porasta broja manjih firmi već i zbog promjene u načinu razmišljanja velikih firmi, koje su shvatile da im je digitalni tisak isplativiji.

Neke od prednosti digitalnog tiska jesu:

  • Tisak na zahtjev – u mogućnosti ste vršiti tisak svaki puta kada se ukaže potreba, što znači da nema potrebe praviti raspored unaprijed
  • Distribuiraj i tiskaj – idejno rješenje je samo potrebno distribuirati elektronskim putem, a tisak se može učiniti svugdje gdje za to postoji odgovarajuća oprema
  • Postizanje visoke kvalitete – iako je digitalni tisak vrlo jednostavan proces, njegova kvaliteta je vrlo visoka
  • 'Zeleni' tisak – s obzirom da sva boja ostaje na materijalu, ništa ne odlazi u otpadne vode, potrošnja vode i energenata je niska, te nema čišćenja opreme između tiska
  • Brzina – digitalni tisak jednostavniji je nego tisak u ofsetu; npr. kako nije potrebno miješanje boja, proces traje kraće
  • 'Short runs' – digitalni tisak idealan je u slučajevima kada su potrebne manje serije, kao za tisak 1-1000 jedinica
  • Personalizacija i efekti – dozvoljava Vam prilagoditi svoju poruku točno prema potrebama Vaših ciljanih korisnika

U tvrtci Ante-Mate svjesni smo prednosti koje pružajuposteri, brošure, vizitke, letcii ostala sredstva oglašavanja koja su dizajnirana da prenose informacije i istovremeno budu ugodni oku. Promotivne materijale kod nas možete otisnuti u full koloru, digitalnom tehnologijom koja Vam pruža visoku kvalitetu uz male troškove. Tisak izrađujemo na vrhunskim strojevima za digitalni tisak XEROX i MINOLTA, izuzetne kalibracije i postojanosti boja. Najveći otisni format je 488x330 mm, a maksimalna gramatura papira za tisak je 320g.„Deblji“ papiri(od 250g – 320g) najčešće se koriste za vizitke, diplome ili pozivnice, dok se „tanji“ papiri koriste za letke i brošure. Kada govorimo o papiru mora se naglasiti da uz gramaturu postoji i čitav niz specijalnih papira koji se razlikuju po svojoj strukturi i boji.

Što se tiče dizajna najviše volimo kada ga napravite sami.

Ono što sami napravite na računalu u nekom od programa (MS Word, MS Power Point, MS Paintili u nekom standardom grafičkom programu) mi ćemo otisnuti upravo onako kako ste Vi to dizajnirali. Dovoljno je da nam datoteku dostavite, a mi ćemo vam najčešće u roku 24 sata izraditi traženi proizvod.

Usluga dizajna

Neki klijenti žele specifičan izgled i poruku promotivnog materijala, ali nemaju dovoljno iskustva ili vremena kako bi došli do savršenog rezultata. U našoj tvrtci razumijemo da promotivni materijali izrađeni po predlošku ne mogu zadovoljiti potrebe svih klijenata. Naši dizajneri spremni su u svakom trenutku pomoću svog iskustva i stručnosti prenijeti Vaše ideje u dizajn koji će Vam se sigurno svidjeti, a po cijeni koju si možete priuštiti.

Dorada

Za završni izgled grafičkog proizvoda i njegovo korištenje potrebna je grafička dorada. Vrste dorada koje izvodimo kod nas su: plastificiranje, rezanje, presavijanje (biganje), perforiranje, bušenje, spajanje...sve što je potrebno kako bi Vaša ideja bila potpuna.