Blog


Top 5 načina za uređenje interijera

Kod uređenja interijera najvažniji faktor koji treba zadovoljiti je poštivanje osobnih prioriteta korisnika prostora,uskladiti željes potrebama i financijskim mogućnostima, te ostaviti mogućnost rasta i promjene prostora sa rastom obitelji i promjenom životnih uvjeta.

Kvaliteta življenja se ne postiže kopijom dizajnerskih rješenja iz časopisa ili kupnjom komada namještaja s potpisom stvarni život je nešto drugo, sve više....kvaliteta življenja se postiže unošenjem osobnosti u vlastiti prostor! Gordana Đerić,dipl.ing.arh

1. Unikatne tapete

Najbrži načinda promijenimo izgled zida je upotreba tapeta. Papirnate tapete su najčešće korištene, međutim na tržištu nerijetko nalazimo i platnene i PVC tapete.

Zahvaljujući tehnologiji, velika novost su foto-tapete velikih formata pogodnih za oblaganje čitave površine zida,pristupačne po cijenii jednostavne za postavljanje. Pogodne su za uređivanje svih prostorija u domu, ali također i za interijere restorana i barova koji će izgledati zaista impresivno. (Ante Pandžić, ANTE-MATE)

2. Dekorativna LED rasvjeta

LED rasvjeta pruža izvrsnu kvalitetu boje svjetlosti, a njegova učinkovitost je na razini sa fluorescentnim svjetlom.

Samo neke od prednosti LED rasvjete jesu što ne sadrži nikakve štetne materijale i plinove, ima izuzetno dugi vijek trajanja (preko50.000 sati) u kućanstvima traju u prosjeku preko 20 god., svjetlosno zagađenje je svedeno na minimum, uključivanje/isključivanje ne utječe na trajnost, ušteda el. energije ide čak do 80%, također odašilje trenutnu svjetlostbez postupnog pojačanja osvjetljenja prilikom zagrijavanja, daje 90% danjeg svjetla, ekološki je prihvatljiva, te ne treperi kao fluo cijevi.

LED svjetla obično rade s niskom naponu zato ih čini sigurno primjenjivim u svakom interijeru; kuhinji, dnevnom boravku, spavaćoj sobi, kupaonici, pa i čak u bazenu. LED tehnologija doslovno vodi u novi svijet primjene svjetlosti. (Ante Pandžić, ANTE-MATE)

3. Staklo kao idealna alternativa pločicama

Jedna odprednosti staklaje mogućnostprilagodbesvakom prostoru i dekoru. Naljepnice, fotografije, aplikacije ili različiti tipovi stakla mogu vašem domu podariti sasvim drugačiji izgled (Ante Pandžić, ANTE-MATE)

Staklo je lako održavati, dovoljno ga je tek prebrisati vlažnom krpom, a zbog boja i print-eva daje moderan izgled kuhinjskog prostora. U slučajevima kada dolazi u kombinaciji sa led rasvjetom koja se stavlja ispod površine, daje vrlo elegantan izgled baš svakom prostoru. Uređuje se sa stražnje strane (backpained glass), pa je time dekoracija u potpunosti zaštićena od vanjskih utjecaja.

Stakla se lako održavaju uobičajenim sredstvima začišćenje staklenih površina, nema fuga kao kod keramike, spojevi između stakala su gotovo nevidljivi, a estetski dojam je malo reći fantastičan.

4. Namještaj po mjeri

Svaki izazov u dizajnu interijera može se riješiti izrađivanjem namještaja po mjerikoji vam daje priliku da ukrasite svoj dom onako kako vi želite, po svom stilu i viziji, te tako učinite svoj dom zadovoljavajućim i ugodnim prostorom za obiteljski život i druženje.

Svaki komad namještaja izrađenog po mjeriunikatanje ine postoji nigdje u dupliciranoj verziji, što mu je jedna od najvećih prednosti.

Namještaj po mjeri je također odličan način za uređenje neugodnih i nepravilnih oblika prostorija. Od rješavanja problema uređenja prostora sa kosim stropovima teških kutova, namještaj po mjeri je izrađen natočnim specifikacijama i izrađen kako bi odgovarao vašem prostoru na neponovljivi način. Namještaj po mjeri je namještaj po želji! (Marko Preradović, BONAVIA DESIGN)

5. 3D izrada logotipa, reklama i personaliziranih natpisa od stiropora

Najveća prednost stiropora je to što je jeftin, a ako ga ne uzmete u ruku nećete niti primijetiti da je riječ o stiroporu. Elementi se mogu izrađivati uraznim dimenzijama i uzorcima po potrebi, a izrađuju se pomoću stroja koji užarenom žicom oblikuje unaprijed određen oblik i dimenziju elementa, koji se zatim po potrebi boja, lakira i slično.

Dekorativni elementi od stiropora karakteristični su po brzoj i jeftinoj ugradnji,odličnom odnosu cijene i kvalitete istih, kao i neograničenom izboru profila, oblika i dimenzija, što ne postavlja granice vašoj kreativnosti, i svaki natpis čini unikatnim i atraktivnim. (Ante Pandžić, ANTE-MATE)