Blog


Svjetleće reklame

Kao što sama riječ kaže svjetleće reklame svijetle. U reklamnoj industriji svjetleće reklmae su iznimno popularne iz razloga što svjetlost privlači pozornost (pogotovo noću), a samim time lakše se dolazi do potencijalnog kupca. U zadnjih nekoliko godina sve više i više svjetlećih reklama za rasvjetu koristi led diode (po mom subjektivnom mišljenju više od 90%), dok su se prije koristile neonske i fluo cijevi. Prednosti led dioda su dogotrajnost, širok raspon upotrebe, jednostavnost pri montaži te najbitnija stvar je cijena. U zadnjih 10 godina cijena led dioda konstantno pada i kao takve led diode su neizostavan materijal kod izrade svjetlećih reklama.

Kada govorimo o svjetlećim reklamama treba se napomenuti da je samo nebo granica u mogućnostima kombiniranja dizajna i materijala od koje će se reklmama izraditi.

Naša najčešće podjela reklama dijeli se u par kategorija (i svaka od tih kategorija mogla bi imati još 100 podkategorija). U prvom redu dijelimo ih na unutrašnje svjetleće reklame i vanjske svjetleće reklame. Sama riječ kaže kakve su jedne, a kakve druge. Kiša, snijeg, sunce te razlike u temperaturama lijeti i zimi uvelike utječu na izbor materijala koji će se koristiti kod izrade.

Nadalje, reklame dijelimo na svjetleće kutije (mogu biti jednostrane i dvostrane), 3d slova (samostojeća i s podlogom – mi kažemo tepsijom) te toteme. Svaku od tih vrsta ću opisati u nekom idućem blogu.

Također je još bitno naglasiti i kakva rasvjeta će se primjeniti: indirektna, direktna, pozadinska, bočna i slično.

Još samo da spomenemo neke od najčešćih matirijala koji se koriste kod svjetlećih materijala. Za podkonstrukciju i bočne stranice najčešće se koriste čelične cijevi dok u novije vrijeme aluminij. Za vidljivi dio najčešće se koristi pleksiglas ali i mesing, prokron, lim (pocinčani bojani i plastificirani), dibond, forex, drvo, cerada i čitav drugi niz materijala ili najčešće kombinacija tih materijala.

Za sve dodatne informacije obratite nam se s povjerenjem (uuuuu ovo je tako originalno)

Aj bok.