Blog


Natpisi (reklame) od stiropora by ANTE-MATE

Natpisi, elementi i reklame od stiropra postale su pravi hit na tržištu. Lagane su, jeftine, lako se montiraju, jednostavno se bojaju, te uz adekvatnu rasvjetu daju prekrasan, elegantan i decentan 3D efekt. S obzirom na cijenu materijala, lagano rukovanje i postavljanje stiropor je vrlo pogodan za izradu kreativnih proizvoda. U konačnici naši proizvodi su najčešće logotipi firmi, koji se postavljaju u unutarnje prostore ili vanjske fasade. Stiropor je otporan na vanjske utjecaje zbog načina završne obrade.

Kada govorimo o završnoj obradi pri tome mislimo na tri stvari. Jedno je takozvano KITANJE ili popunjavanje rupa (najčešće silikonom ili običnim gipsom) i to kod slova koji imaju rupu (A, P, B, R, D...) iz razloga što zagrijana žica koja reže stiropor mora nekako ući u unutrašnji dio slova. Na mjestu gdje uđe žica nastane mala rupa koju netko traži da se popuni ili ZAKITUJE. To kitanje je i najskuplji dio dorade.

Druga stvar je bojanje stiropora. Kod bojanja najčešće koristimo običnu boju za krečenje ako se radi o natpisu za unutarnju namjenu, a fasadnu boju koristimo ako natpis ide vanka.

Treća stvar je montaža. Za montažu nam je potrebna šablona, koju napravimo od papira tako da točno znamo na koje mjesto ide koje slovo, i silikon pomoću kojeg lijepimo slova na zid, fasadu...

Što se dimenzija tiče stiropor je najzahvalniji za slova ili nekakve natpise kojima je visina veća od 15 cm pa sve do 100 cm. Ako su slova manja onda stiropor ne ispadne uredan i njegova isplativost ne dolazi do izražaja. Cijena je u tom slučaju slična kao i izrezani forex ili pleksiglas, tako da kod malih slova stiropor nije u prvom planu.

Namjene elemenata od stiropora su razno razne tako da svakodnevno izrađujemo slova i oblike za scenografiju i kazališta, natpise za koncerte, sportska i kulturna događanja te druge manifestacije. Naši proizvodi svoju primjenu nalaze i u školama kako za razne priredbe, tako i za likovni odgoj, a u vrtićima kao izvanredan materijal za bojanje i kreativno izražavanje djece, rođendane, ukrašavanje izloga i reklamne natpise. Apsolutno prilagođeni svakoj prigodi, naši proizvodi često se mogu vidjeti i kao dekoracije na vjenčanjima (natpisi "Dobro došli dragi gosti" ili imena mladenaca u srcu i slično - pogledajte našu galeriju radova), rođendanskim zabavama, pa i kao kućni brojevi koji dodatno ukrašavaju pročelja kuća ili zgrada.

To je to o stiroporu.

Aj bok.